vineri, 6 iunie 2008

Multiblog

Ma amuza in liceu cum toti profesorii ne cereau respect. Ma amuza pentru ca tot timpul am considerat ca respectul se castiga si nu se cere. Multi ani dupa si lucrurile stau la fel caci, din pacate, prea putini din cei cu care interactionez incearca sa-si castige respectul. Cel mai usor mod: respectati-va angajamentele!

  • Nu intarziati la intalniri. Stiu: e mult de munca, traficul e infernal etc. Dar daca eu ajung astept acelasi lucru de la voi! Iar daca intarziati pentru ca ceva mega-super important a intervenit, ma astept sa primesc scuze si explicatii. Cu 15 minute inante sa ora stabilita.

  • Faceti ceea ce ati promis! Se leaga de punctul anterior dar legatura cu angajamentele mai mari. Daca promiteti ca faceti ceva…. pls do! In intervalul de timp promis ar fi ideal! Iar daca se intampla ceva nemaipomenit care va impiedica sa va tineti de cuvant… anuntati!

  • Stop the bullshit! Better underpromise and overdeliver! Cum naiba se face ca la noi e tot timpul invers?


PS: Post scris la nervi dupa o saptamana-jumate plina de tepe!

PS2: Partea cea mai nasoala cand iei o teapa (cineva intarzie la o intalnire sau nu mai apare deloc sau promite ca face ceva pana la o anumita data si-si baga picioarele) este ca te pune pe tine in situatia penibila de ati cere scuze fata de alta persoana ca nu ti-ai putut respecta angajamentele. Jenant! Si trist totdata!